LinkedIn
Twitter
Facebook

videobellen

Voeg videobellen toe aan je klantcontact kanalen!

Zeker in de huidige tijd verandert de manier waarop we contact hebben met onze klanten. Afstand houden, beperkte aantallen mensen in gebouwen of winkels en allerlei andere maatregelen, leiden ertoe dat het gedrag van klanten veranderd. Als bedrijf kun je daarop inspelen door kanalen open te stellen voor klanten om toch in contact te blijven met je klanten en dit contact zo makkelijk mogelijk te maken. Veelal wordt dan gebruik gemaakt van telefonie, email, chat, Facebook en WhatsApp. Kanalen overigens die Cloud Contact kan bieden vanuit haar contact center platform. Maar wat nou als je elkaar toch graag wilt zien… Is videobellen dan een oplossing?

 

Videogesprekken, niet langer alleen een tool voor medewerkers onderling

Ook daar biedt Cloud Contact sinds kort een oplossing voor door Video als extra kanaal toe te voegen aan haar Contact Center oplossing. Sinds de corona crisis is Nederland massaal aan het video vergaderen geslagen. Oplossingen als Teams en Zoom worden hier veelal voor gebruikt en werken uitstekend. Maar hoe zorg je er nou voor dat je klanten je ook via video kunnen benaderen?

Laat klanten een video-sessie starten via de website

Cloud Contact biedt deze mogelijkheid. Via bijvoorbeeld een knop op de website, kan een klant een video-sessie starten. De video oproep komt binnen bij de betreffende medewerker en die kan in gesprek gaan met de klant, waarbij ook bijv. mogelijkheden worden geboden om schermen te delen. Steeds vaker horen we de vraag naar deze oplossingen en nu kunnen we deze bieden. Implementatie is redelijk eenvoudig en vergt slechts een kleine aanpassing aan de website.

Videogesprekken-niet-langer-alleen-een-tool-voor-medewerkers-onderling
Combineer-videobellen-met-chat-SMS-of-WhatsApp

Combineer videobellen met chat, SMS of WhatsApp

Video is bij Cloud Contact dus volledig geïntegreerd in de Contact Center oplossing die geboden wordt. Voordeel hiervan is dat er makkelijk geschakeld kan worden tussen kanalen. Tijdens een gesprek een SMS versturen naar de klant, of een WhatsApp bericht met bijvoorbeeld een bevestiging van de gemaakte afspraken? Geen probleem.

Nodig klanten uit voor een videogesprek

Maar je kan dus ook vanuit andere communicatiekanalen schakelen naar video. Tijdens een chat, kan de medewerker de klant uitnodigen voor een video gesprek. De klant krijgt een chatbericht met een linkje, klikt hierop en kan direct een videogesprek starten met dezelfde medewerker. Hiermee wordt de oplossing die Cloud Contact biedt steeds completer en biedt bedrijven optimale ondersteuning voor het opzetten van klantcontact.

Meer info of een demo? Neem gerust contact met ons op.

Share This